NMK Notodden

NMK – Norsk Motor Klubb – er en organisasjon for norske klubber som driver med motorsport. Det finnes NMK klubber over hele landet, og disse klubbene driver med varierte aktiviteter både for voksne og for barn og ungdom. I tillegg arrangerer klubbene trening og konkurranser på banene sine. Noen konkurranser er bare for klubbens medlemmer, andre er åpne også for deltakere fra andre klubber.

En av landets mange NMK klubber ligger i Notodden. Denne klubben gjorde seg spesielt bemerket i 2013, da de mottok Positiv Energi-prisen. Klubben fikk denne utmerkelsen fordi de gjør et stort arbeid for barn og ungdom. Motorsport er populært blant de unge, og klubben har vært ekstra flink til å tilrettelegge for de unges aktiviteter.

I tillegg er klubben også flink til å gjøre motorsport tilgjengelig for folk med nedsatt funksjonsevne eller handikap. Dette er den andre årsaken til at de mottok prisen. Lederen for NMK Notodden, Anette Aasheim, tok imot prisen. Prisen består av et kunstverk og en sjekk på 10 000 kroner som skal gå til klubbens arbeid. Prisen ble delt ut av nestlederen i styret i Notodden Energu, Evy Ann Buverud. Klubbens unge medlemmer satte naturligvis ekstra stor pris på utmerkelsen klubben fikk.