Speedway Grand Prix

Speedway Grand Prix er underveis i tjuende sesong, og etter at tre race er gjennomført er det bare en fører som har stått på pallen mer enn en gang, nemlig polske Krzysztof Kasprzak, som i fjorårets Grand Prix bare kom inn på en sammenlagt tiendeplass.

Hvem vinner?

Det er alltid greit å følge pengene når man lurer på hvordan det ligger an å gå i en idrett, og hvis vi sjekker bookmakerne, og hva de sier, er Polen så langt klar favoritt. Noe som er interessant med hensyn til hvordan de ulike odds nettsidene håndterer nettopp Speedway GP er at oddsen er basert på landene i stedet for de individuelle førere. Dette er noe som bare gjøres på spill-stedene, ettersom Den internasjonale motorsykkelsport foreningen FIM bare følger individuelle førere.

Hvorfor Polen?

Vi antar at Polens lave odds (bare 1,70 på Betsafe for tiden) er basert både på fjorårets prestasjoner, hvor  Kasprzak som sagt bare tok tiende plass, og hvor den andre polske føreren, Jarosław Hampel, kom på andre plass, og selvfølgelig på stillingen så langt i år. I Speedway GP-runden som gikk av stabelen i Polen i slutten av april, kom Kasprzak på første plass, og Hampel på andre. Det er eneste doble landsseier på pallen så langt i år.  

Andre deltagere med vinnersjanser Fjorårets vinner av Speedway GP, Tai Woffinden, er britisk, så det skulle kanskje være naturlig å tenke seg at Storbritannia burde ha lave odds i år, men så langt i sesongen ligger Woffinden bare på en niende plass, mens hans landsmann Chris Harris, som endte på siste plass i fjor, også er på siste plass så langt i år.

Derimot har både Danmark og Australia lave odds. Danmark har gode sjanser til høyere poengsum siden de har tre førere totalt, som for tiden holder seg på tredje, tolvte og trettende plass. Og Australias to førere, Darcy Ward og Chris Holder, har begge gjort det jevnt bra så langt. Og hele ni runder er igjen før det hele er avgjort, så her kan mye fortsatt skje!