Når kroppen sliter under aktivitetene

Hvis du noen gang har trent har du sannsynligvis opplevd muskelsårhet. Muskelstølhet oppleves oftest når du starter et nytt treningsprogram eller endrer rutinen i for eksempel intensitet, volum eller øvelse.

Ingen bør trene med smerter. Enhver smerte som oppstår under trening betyr vanligvis at noe er galt, og du bør stoppe aktiviteten umiddelbart. Trening skal være krevende, men ikke smertefullt. Mange ganger fungerer smerte som en ledetråd om at formen din ikke er riktig eller at mengden vekt du bruker er for mye.

Hvordan få hjelp med muskelstivhet

Dessverre er det veldig lite som kan gjøres for å forhindre muskelsårhet helt, men det finnes måter å redusere smerten på. For det første må du alltid sørge for å varme opp musklene før du trener. En typisk oppvarming bør vare i omtrent fem til ti minutter. Pulsen din skal være forhøyet med tegn på svette. Ved å øke blodstrømmen og varmen til musklene blir de mer fleksible og elastiske.

Søk profesjonell hjelp om smertene ikke forsvinner. En fysioterapeut vil kunne hjelpe deg med råd og behandling. Om du trenger hjelp så sjekk denne siden for videre gode tips og forskjellige metoder som kan hjelpe deg gjennom smertene.