Superbikes

Superbike er en motorsykkelklasse med modifiserte produksjonssykler, i motsetning til MotoGP, der syklene er spesialbygd til racing. Verdensserien i Superbike heter Superbike World Championships. Nasjonale mesterskap arrangeres også i mange land. Superbike er populært hos motorsykkelprodusentene, ettersom det brukes vanlige motorsykler.

Dette betyr god reklame for produsentene, særlig dersom syklene deres gjør det veldig bra. Reglene for hvilke endringer som skal gjøres på syklene, varierer fra klasse til klasse. Generelt skal syklene se ut som syklene som tilbys for vanlig salg, og rammen kan ikke endres. Det som kan endres, er fjæringen, bremsene, svingarmen, og diameteren og størrelsen på hjulene. Det er også regler for motorstørrelsen. Likheten med gatesykler er et av kjennetegnene til Superbike.

I MotoGP brukes prototyper som ikke ligner på produksjonssykler, mens Superbike er gjenkjennbare. Superbike World Championships (SBK) er den største internasjonale konkurransen. Mange av førerne er velkjente navn for fansen. En av de mest legendariske førerne var Carl Fogarty, som vant fire verdensmesterskap. Den mest kjente produsenten av superbikes er Ducati, som har vunnet produsentmesterskapet femten ganger. Andre kjente produsenter er Honda og Suzuki. Fram til 2010, var sporten dominert av engelsktalende førere. Nå kommer førerne fra mange flere land, og sportens popularitet har spredt seg. Årets favorittippede førere er Tom Sykes og Sylvain Guintoli.

De har henholdsvis 2,60 og 3,80 i odds på Betsson. På tredjeplass på oddrangeringen sen finner vi Marco Melandri med 4,50 i odds. På fjerdeplass ligger Eugene Laverty, med en odds på 7,00. Davide Giugliano har en odds på 10,50, mens de neste på liten har odds på 17,00 eller mer. Tom Sykes forventes altså å vinne mens ekspertene tror at Davide Giugliano har dårlige sjanser i år. Oddsen forandres selvsagt hele tiden. Førere kan bli skadet, eller kjøre dårligere enn forventet. Derfor gjelder det å følge med i vad som skjer om man vil holde seg oppdatert. Det blir en spennende konkurranse.